У ЗСУ завершують тестування жіночого однострою

 

До кінця 2019-го Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України планує закінчити й довершити технічну документацію щодо жіночого однострою в армії. Суто жіночими будуть сорочка, кітель, штани та спідниця, а також головний убір, взуття двох типів та краватка.

Як повідомляє “Новинарня“, про це розповів начальник відділу розробки речового майна – заступник начальника управління розвитку речового майна Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ підполковник Василь Саковець, пише “АрміяInform”.

За словами офіцера, до однострою планують додати пальто жіночого крою. Нині їх закуповують тільки за індивідуальним пошивом, а технічна документація передбачає унісекс.

Крім того, в Управлінні триває розробка плаща для офіцерського складу, зокрема, і для жінок та куртки повсякденної зимової.

Видання нагадає, що ще у 2015 році Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України передбачало можливість окремої закупівлі курток і брюк жіночого літнього польового костюму через їх особливу антропометрію. Але на той час потужностей з виробництва єдиного типу тканини на території України не існувало. Тому штани могли шити з однієї тканини, а кітель – з іншої. Та й кольорова гама могла відрізнятись. Тож упродовж останніх років закупівля відбувається тільки комплектом, через зручність логістики.

У новому комплекті жіночого однострою хочуть використовувати типову тканину для польового комплекту й іншу за складом – у комплекті для бойових умов. Це будуть нові кітелі, схожі на чоловічі, але за рахунок іншого розташування нагрудних кишень вони стануть зручнішими саме для жінок.

Технічна документація на літній польовий костюм для жінок буде готовою до червня 2020 року, що дасть змогу на його закупівлю.

Як інформувала “Новинарня“, жінок у ЗСУ за рік побільшало на 2200, для них можуть зняти заборону на офіцерські посади в ССО.

Читайте також:
Шеврони рівня архистратига: бригади ДШВ отримали нові емблеми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна