Заступниця генсека НАТО відповіла, коли Україна отримає План дій щодо членства

 

Україна в майбутньому отримає План дій щодо членства в НАТО, але для цього потрібен консенсус не лише в Альянсі, а й в українському суспільстві.

Про це сказала на брифінгу в Києві в четвер, 31 жовтня, заступниця генерального секретаря Північноатлантичного альянсу з питань політики та безпеки Беттіна Каденбах.

У відповідь на запитання журналістів щодо можливих термінів отримання Україною ПДЧ, Каденбах зазначила, що вона не може передбачити майбутнє і не хоче спекулювати датами.

Це станеться в майбутньому, це очевидно. Але йдеться про консенсус не тільки серед наразі 29 членів Альянсу, а також про консенсус і в українському суспільстві… Ми повинні робити крок за кроком на цьому шляху і дивитися на результати”, – сказала Каденбах, яку цитує агенція “Укрінформ”.

Як повідомляла “Новинарня“, 30-31 жовтня в Україні перебуває з візитом Північноатлантична рада (аостійні представники в НАТО від країн-членів. Візит розпочався в Одесі. У четвер генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та посли країн-членів Альянсу працюють у Києві.

Читайте також:
Заява НАТО за підсумками візиту в Україну: підтримка рішень Бухарестського саміту, і не тільки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна