Волонтер із Миколаєва подарував Військово-Морським силам літак Ан-2. ФОТО

 

У четвер, 31 жовтня, на військовому аеродромі в Миколаєві відбулась урочиста церемонія передачі Військово-Морським силам ЗС України літака Ан-2 від волонтера Єгора Шишкіна.

Як передає “Новинарня“, про це повідомило інформагентство МОУ “Армія інформ“.

Єгор Шишкін розповів, що сам із дитинства мріяв мати свій літак. І коли дізнався, що аеропорт Рівне через санацію позбувається надлишкового майна, то придбав звідти Ан-2.

“Я на волонтерських засадах допомагаю нашим Збройним силам з 2014 року. Коли дізнався, що морській авіації потрібна така техніка, не вагаючись вирішив передати літак війську”, – зазначив при цьому Шишкін.

Шишкін живе в Миколаєві, є власником ТОВ “Петрос-Н” (фірма займається торгівлею товарами широкого асортименту). Із пропозицією до командування авіації ВМС ЗС України щодо передачі в морську авіаційну бригаду як безоплатну благодійну допомогу літака Ан-2 із Рівного він вийшов ще на початку 2019 року.

У вересні армійці направили в місто Рівне групу спеціалістів інженерно-авіаційної служби бригади для визначення технічного стану “кукурузника”. Після оцінки було ухвалено рішення про початок процедури передачі літака до військової частини.

Надалі командування частини планує передати літак на капітальний ремонт, відтак біплан буде введено до строю.

Ігор Бедзай та Єгор Шишкін. Фото: Армія інформ

За словами заступника командувача ВМС ЗСУ з авіації полковника Ігоря Бедзая, літак виконуватиме завдання з транспортного перевезення, підготовки льотного екіпажу та парашутно-десантної підготовки.

“Вартість льотної години Ан-2, як мінімум, у чотири рази менша, ніж у вертольота Мі-8, тож економічно доцільніше використовувати цей літак для підготовки особового складу, — зазначив полковник Бедзай. — Відтепер це буде вже другий літак такого типу у бригаді”.

Зазначається, що сьогодні ж морські авіатори в Миколаєві публічно відпрацьовували навчально-тренувальні польоти, різні види десантування: штурмовим способом, з висоти 200 м з вертольота Мі-8, плавзасобу літаком Ан-26. Вертоліт Ка-27 здійснював пошукові дії “особи, що зазнала лиха”, яку на підвісці евакуював Ка-226.

Читайте також:
Наступник “кукурудзника” Ан-2-100 встановив світовий рекорд. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.