Україна хотіла б бути невід’ємним членом групи НАТО в Чорному морі, – Загороднюк

 

У рамках візиту Північноатлантичної ради в Україну 30 жовтня міністр оборони України Андрій Загороднюк провів в Одесі зустріч з делегацією ради на чолі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Серед іншого, міністр оборони поінформував іноземну делегацію про поточну ситуацію на Сході України, а також про заходи, що вживаються керівництвом держави та МОУ з метою забезпечення суверенітету та територіальної цілісності України.

Він також зосередив увагу на питанні незаконної окупації РФ Кримського півострова, інформує Урядовий портал.

“Ми робимо усе можливе, аби привернути увагу до цього питання, адже це перше подібне порушення безпеки в цьому регіоні після Другої світової війни. До окупації Криму Росією Чорноморський регіон був зоною стабільності. Проте зараз ми спостерігаємо значне порушення міжнародного морського права в Чорному морі та значну його мілітаризацію. Все це спричиняє низку проблем комерційному судноплавству та доступу до певних зон. Ми будемо привертати увагу міжнародної спільноти до таких випадків. Перш за все ми будемо діяти на всіх можливих політичних рівнях та міжнародних інституціях. Ми хотіли б бути невід’ємним членом групи НАТО в Чорному морі, що також має стати кроком до розв’язання цієї проблеми”, ‒ зазначив Андрій Загороднюк.

У цьому контексті міністр наголосив, що дії Росії в Чорному морі є проблемою не лише України та країн Чорноморського регіону, а й носять міжнародний характер, “адже мілітаризація та ескалація в міжнародних водах носить глобальний небезпековий вплив“. Тому це питання повинно братися до уваги та імплементуватися у політику зацікавлених країн, сказав Загороднюк.

Читайте також:
Нове Міноборони знайшло спосіб інтегрувати Україну в НАТО без ПДЧ, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна