США пообіцяли протидіяти будівництву “Північного потоку-2”

 

США допоможуть Україні протидіяти будівництву російського газопроводу “Північний потік – 2″, аби газ до країн Європи продовжував надходити через територію України, а Росія не отримала важіль тиску на європейські держави

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 30 жовтня, на слуханнях у комітеті з закордонних справ Сенату Конгресу США заявив перший заступник держсекретаря Джон Салліван.

“Першочерговим завданням є протидія “Північному потоку-2”. Це будівництво означає створення Росією залежності для здійснення контролю (над країнами ЄС, – Ред.). Завершення будівництва цього другого трубопроводу забезпечить величезний важіль тиску”, — сказав він.

Нагадаємо, 30 жовтня стало відомо, що Данія дозволила будівництво “Північного потоку-2”.

До цього Данія була єдиною країною, яка з 2017 року не дозволяла розміщувати у своїх територіальних водах труби газопроводу “Nord Sream – 2”, чим постійно відтягувала його запуск, який планувався на кінець 2019 року.

Через таку позицію Данії Росія мала б змінити проєкт “Потоку”, що потягнуло б за собою відтермінування його запуску й додаткові витрати у понад 560 млн євро.

Як відомо, газопровід “Північний потік-2” пройде по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Очікувана потужність — 55 млрд кубометрів на рік. Дату завершення будівництва раніше відклали через Данію.

Як інформувала “Новинарня“, правозахисники з РФ заявили, що “Північний потік-2” будують в’язні у жахливих умовах.

Читайте також:
Держдеп США пригрозив санкціями за “Північний потік-2”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна