На Сумщині учасникам бойових дій надали вже 15,57 тис. гектарів землі

 

З початку реалізації ініціативи про надання земельних ділянок учасникам бойових дій Головне управління Держгеокадастру в Сумській області затвердило 8226 проєктів землеустрою й передало у власність учасникам бойових дій ділянки загальною площею 15,57 тис. гектарів.

Про це в четвер, 31 жовтня, повідомив Урядовий портал.

“Для ведення садівництва військовим надано 326 земельних ділянок загальною площею 33,74 га, для ведення особистого селянського господарства – 7900 ділянок загальною площею 15,53 тис. гектарів.
Найбільше ділянок учасники бойових дій отримали на території Роменського (1429), Білопільського (1224) та Конотопського (873) районів Сумської області”, – зазначено в повідомленні.

За цей самий період землевпорядники Сумщини надали військовослужбовцям 11088 дозволів на розроблення документації із землеустрою на загальну площу 19,87 тис. гектарів.
Найбільше таких документів видано по Роменському (2152), Сумському (1599) та Білопільському (1560) районах.

В уряді нагадали, що на сайті Держгеокадастру розміщено покрокову схему дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки.

Читайте також:
На Київщині розслідують махінації із землею, яку виділяли через АТОвців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна