Суд оштрафував офіцера НГУ, який отримав $1000 за вплив на командира

 

Офіцер Нацгвардії заплатить штраф за те, що за одну тисячу доларів обіцяв сприяти у зарахуванні особи на контрактну службу до військової частини 2269 Національної гвардії України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться у вироку Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 24 жовтня, передає “Судовий репортер”.

У матеріалах справи йдеться, що в лютому 2019 року обвинувачений отримав гроші за вплив на тимчасово виконуючого обов’язки командира військової частини 2269 Нацгвардії.

Чоловіка визнали винним за ч. 2 статті 369 Кримінального кодексу – зловживання впливом.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості і призначив максимально можливий за такий злочин штраф – 25 тис 500 грн. Додатково особі заборонено обіймати посади в армії строком на 1 рік.

Початково дії військового кваліфікували як отримання неправомірної винагороди – ч. 3 ст. 368 ККУ, що передбачає покарання тільки у вигляді позбавлення волі. Кваліфікацію пом’якшили перед укладанням угоди про визнання винуватості.

Як інформувала “Новинарня“, на Львівщині суд звільнив від покарання військового, що п’яним вчинив смертельну ДТП.

Читайте також:
Апеляційний суд затвердив вирок військовому прокурору, чий підлеглий “загубив” $40 тис. речдоків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна