Парламент Великої Британії проголосував за дострокові вибори у грудні

 

Палата громад парламенту Великої Британії підтримала пропозицію прем’єра Бориса Джонсона про проведення дострокових виборів 12 грудня 2019 року.

Як повідомляє BBC, депутати підтримали документ 438 голосами проти 20.

Законопроєкт повинен пройти Палату лордів. Очікується, що голосування може відбутися до кінця тижня.

Якщо Палата лордів підтримає проведення дострокових парламентських виборів, то вони стануть першими грудневими виборами з 1923 року. Якщо це відбудеться, розпочнеться п’ятитижнева передвиборча кампанія.

Прем’єр-міністр заявив, що громадськість повинна мати “вибір” щодо майбутнього Brexit і країни.

Джонсон сподівається, що вибори дадуть йому новий мандат на його угоду щодо Brexit та допоможуть вийти з глухого кута, через який вихід з ЄС довелося відкласти до 31 січня.

Раніше прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон закликав Палату громад проголосувати за проведення дострокових виборів 12 грудня.

Це рішення він прийняв тому, що депутати відмовилися підтримати прискорений графік розгляду законопроекту про Brexit, згідно з яким законопроект могли розглянути і прийняти за три дні.

Проведені минулого тижня опитування свідчать про значну перевагу консерваторів.

Читайте також:
Отруєння Скрипалів: Чепігу знайшли на весільному фото доньки генерала ГРУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна