Агентство з розшуку активів заявило про “внутрішню диверсію”

 

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) заявило про зникнення десятків розпорядчих документів щодо арештованого майна та припустило, що це “внутрішня диверсія”.

Про це йдеться в повідомленні на сайті АРМА від 29 жовтня.

“28 жовтня стало відомо, що кілька десятків розпорядчих документів (наказів та інших документів) АРМА не знаходяться за місцем їх зберігання в АРМА. Ці документи стосуються управління арештованим майном”, – сказано в повідомленні.

За вказаними фактами 29 жовтня було розпочато службове розслідування та дисциплінарні провадження із відстороненням від виконання службових обов’язків деяких працівників АРМА. У разі підтвердження втрати документів ці висновки будуть надані до правоохоронних органів для прийняття рішень в межах їхньої компетенції, заявили у відомстві.

В Агентстві підозрюють, що це “внутрішня диверсія” з метою створення перешкод у їхній діяльності та дискредитації перед органами контролю та аудиту.

“Варто звернути увагу, що до 08 листопада цього року аудиторська компанія проводить зовнішній аудит діяльності АРМА. Також в листопаді цього року заплановане оцінювання результатів діяльності керівника АРМА в СКМУ. Уряд та парламент вживають заходів зі створення комісії із зовнішнього контролю АРМА. Зрештою, найближчим часом розпочнеться перевірка АРМА Рахунковою палатою.

Ці обставини можуть свідчити про умисний характер дій певних осіб, приховування зазначених документів, з метою створення штучних перешкод діяльності АРМА та дискредитації останнього перед органами контролю та аудиту”, – ідеться в повідомленні.

Як відомо, АРМА є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, що займається розшуком активів, отриманих злочинним шляхом, а також управлінням активами, які арештовані у кримінальних провадженнях.

Читайте також:
АРМА з поліцією силою передали компанії-управителю приміщення Клименка в “Гуллівері”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна