У Конгресі США пропонують нові санкції проти “Північного потоку-2”

 

Сенатор Конгресу США від Республіканської партії Енді Бар підготував законопроект про енергетичну безпеку Європи, що передбачає введення нових санкцій проти компаній, що беруть участь у будівництві газопроводу “Північний потік – 2”.

Про це повідомляє “Новинарня“, про це йдеться на сайті конгресмена.

Сенатор пропонує заборонити в’їзд до США фізичним особам, що мають відношення до суден, які закладають труби при будівництві “Північного потоку-2”

“Енергетична безпека наших європейських партнерів є стратегічним пріоритетом для Сполучених Штатів. Закон буде сприяти припиненню будівництва газопроводу і забезпеченню, щоби Росія не продовжувала підривати енергетичну безпеку наших союзників по НАТО в Європі”, – сказав Бар.

У документі також йдеться, що президент США буде наділений повноваженнями накладати санкції на організації, що надають фінансові та страхові послуги трубопровідним компаніям, які підтримують експорт російських енергоносіїв. Газопровід названий в тексті не комерційним, а радше політичним проектом.

За словами Барра, будуючи “Північний потік-2” Росія розширює свій вплив у Європі і адміністрації Трампа слід розробити “стратегію підвищення регіональної енергетичної безпеки союзників США в ЄС”.

Як повідомляла “Новинарня“, “Газпром” не втрачає надії запустити “Північний потік-2” до кінця року.

Читайте також:
Правозахисники з РФ заявили, що “Північний потік-2” будують в’язні у жахливих умовах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна