У Золотому-4 обстріляли ветеранів, які опонували Зеленському

Так званий “останній блокпост” ветеранів і добровольців, які протестують проти розведення військ у селищі Золоте-4 на Луганщині, обстріляли зі стрілецької зброї.

Про це стало відомо в понеділок, 28 жовтня, коли журналіст Айдер Муждабаєв у прямому ефірі телеканалу ATR спілкувався з керівником миколаївської обласної організації партії “Нацкорпус”, ветераном полку “Азов” Денисом “Янтарем”, який у цей час перебував у Золотому-4.

Ефір вимушено перервався.

Невдовзі Муждабаєв знову зв’язався з Янтарем, і АТОвець розповів про обстріл.

“Якогось страшного обстрілу не було. Просто він був прицільніший і по тих місцях, де ми знаходимося. Перший раз за той час, що ми тут стоїмо, якраз свистіло над нами”, – сказав Денис.

Ветеран зазначив, що стріляли зі стрілецької зброї.

Як інформувала “Новинарня“,  26 жовтня президент Володимир Зеленський на “блокпосту” протестувальників у Золотому-4 (живуть там у приватному домоволодінні) зустрівся з ветеранами, які протистоять імовірному відведенню українських військ на цій ділянці та мають із собою зареєстровану зброю.

Ветерани, які представляють переважно “Азов” і “Нацкорпус”, назвали поведінку Зеленського “хамською”.

“Я прийшов тобі сказав, ви зброю відведіть. Ти мені переводиш стрілки. Ти мені взагалі не можеш ніякі ультиматуми озвучувати!”, – сказав президент ветерану полку “Азов” Денису Янтарю, який коректно запропонував обговорити вимоги акції “Ні капітуляції!” та розповідав, що бойовики продовжують обстріли Золотого-4.
Іншому учаснику бойових дій, який протестує проти розведення (Борису Ганзі), Зеленський порадив іти в армію й захищати Батьківщину.

Після цього штаб ОС заявив, що “надає належну правову оцінку” ветеранам у Золотому, які говорили із Зеленським зі зброєю.

Пресслужба ОП, коментуючи перемовини в Золотому, повідомила про позицію Зеленського: “Деякі розмови виявилися емоційними, але треба шукати порозуміння”.

Офіс президента поширив у ФБ і на ТБ пропагандистський фільм “За крок до миру” за підсумками поїздки Володимира Зеленського в Золоте, зустрічей із військовими, місцевими жителями та протестувальниками.

Нагадаємо, напередодні першої планованої дати розведення військ (7 жовтня) в Золоте прибули ветерани АТО й праві активісти на чолі з Андрієм Білецьким, які заявили, що не допустять відведення військ.

Увечері 27 жовтня Білецький заявив, що добровольці не будуть залишати Золоте-4, незважаючи на вимоги влади.

Денис Янтар заявив, що отримав інформацію про розгін їхнього блокпоста, який нібито готує влада.

28 жовтня в поліції заявили, що учасники акції “Ні капітуляції” в супроводі правоохоронців вивезли із Золотого-4 свою зброю.

Читайте також:
“Я ж не лох якийсь”: Зеленський нахамив ветеранам, які протистоять розведенню військ. ВІДЕО

“Служив і воював, на відміну від”: ветеран АТО із Золотого відповів Зеленському на пораду “йти в армію захищати Вітчизну”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна