В Інституті ВМСУ в Одесі вперше з хлопцями навчається дівчина

 

Вперше після передислокації із Севастополя до Одеси в Інституті Військово-Морських Сил Національного Університету “Одеська Морська Академія” разом із хлопцями в одному строю стоїть дівчина – Клавдія Ріфель. 

Як повідомляє “Новинарня“, дівчина навчається на факультеті озброєння та військової техніки Інституту, інформують у пресслужбі оборонного відомства.

Прагнення стати військовою у Клавдії Ріфель з’явилось ще в дитинстві. Для рідних таке бажання виявилось дивним, адже в родині військових не було. Серйозно не сприйняли, вважаючи, що ці дитячі мрії забудуться і згодом вона вибере звичайну дівочу професію.

Після закінчення 9 класу вона вступила до Миколаївського державного коледжу на спеціальність готельно-ресторанна справа. Але не цим дівчина прагнула займатись у подальшому.

“Як тільки мені виповнилось вісімнадцять років, я, не вагаючись, залишила коледж і пішла до військкомату, щоб призватись на військову службу за контрактом. Усе відбулось досить швидко. Подала документи, пройшла медичний огляд. Немов у кіно, перед очима проминали життєві епізоди – ось я вже в навчальному центрі “Десна”, а ось проходжу перше військове випробування – курс молодого бійця. Пізніше – урочисте складання військової присяги. Жодного разу не пожалкувала про вибір”, – розповідає дівчина.

Перша військова професія, яку опанувала Клавдія, – зв’язківець. Здавалось, все так, як хотілося. Але з часом з’явилася інша мета – стати офіцером і отримати військово-морський фах.

Дівчина подала документи до Інституту ВМС і успішно склала іспити. Сьогодні вона навчається на факультеті Озброєння та військової техніки Інституту.

Як інформувала “Новинарня“, Харківський Кадетський корпус уперше зарахував на навчання дівчат.

Читайте також:
Бойовий офіцер Юлія Микитенко – командир першого взводу дівчат у ліцеї Богуна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна