Контррозвідка затримала бойовика, який обстрілював Щастя

 

Контррозвідка Служби безпеки України затримала у Луганській області учасника одного з терористичних підрозділів так званої “ЛНР”, який брав активну участь у бойових діях проти українських військових.

Як повідомляє “Новинарня“, за даними пресслужби СБУ, оперативники та слідчі спецслужби, встановили, що мешканець Луганська приєднався до незаконних збройних формувань з корисливих мотивів влітку 2015 року.

“Після навчання на полігоні він був зарахований до “гаубично-артилерійського дивізіону”. Бойовик брав участь у обстрілах позицій Збройних сил України та житлових масивів міста Щастя. Згодом зловмисник розчарувався розміром “грошового утримання” та залишив незаконне збройне формування”, – інформують у пресцентрі СБУ.

Зазначається, що затриманий напередодні перебрався на контрольовану державою територію Луганської області, де переховувався від українського правосуддя у родичів.

Контррозвідники спецслужби встановили місцезнаходження колишнього бойовика та затримали його.

Наразі у межах відкритого кримінального провадження зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

Як інформувала “Новинарня“, контррозвідка впіймала агента ФСБ, який закликав створити “Дніпропетровську народну республіку”.

Читайте також: 
Контррозвідка затримала ексміліціянта, який забезпечував готівкою бойовиків “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна