У кримського політв’язня Асана Чапуха діагностували рак, – адвокат

 

В обвинуваченого у “справі Веджіє Кашки” кримськотатарського активіста Асана Чапуха діагностували онкологічне захворювання.

Про це повідомив адвокат Айдер Азаматов у коментарі виданню “Крим.Реалії”.

“За час перебування в СІЗО і під домашнім арештом у мого підзахисного кардинально погіршився стан здоров’я. Він кілька разів лягав у лікарню, проходив обстеження і лікування та, як мені він сам повідомив, у нього діагностовано рак, онкологічне захворювання. Він уже пройшов три курси хіміотерапії і проходить зараз. Попереду ще стільки ж”, – розповів захисник.

За його словами, раніше Чапух скаржився на те, що перебування під домашнім арештом в орендованій квартирі не найкраще впливає на його здоров’я.

10 вересня Асана Чапуха через критичний стан здоров’я та неможливість отримати необхідне лікування в слідчому ізоляторі випустили під домашній арешт.

Як відомо, 21 вересня обвинувачений у “справі Веджіє Кашки” Асан Чапух припинив голодування, яке він оголосив у СІЗО 15 вересня в СІЗО. Він вимагав надати кваліфіковану медичну допомогу.
Чапух припинив голодування через погіршення стану здоров’я і на прохання адвоката Айдера Азаматова.

Асану Чапуху 66 років. Міністерство закордонних справ України неодноразово вимагало від Росії звільнити цього кримськотатарського активіста – політв’язня.

23 листопада 2017 року російські окупаційні силовики затримали в Сімферополі групу кримських татар – Кязіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі. Їм інкримінували вимагання, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 163 Кримінального кодексу РФ). При затриманні цих людей російськими силовиками відчула себе зле ветеранка кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Пізніше того ж дня літня жінка померла.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна