Протест проти катувань: у Донецьку підірвали вишку мобільного зв’язку. ДОПОВНЕНО

доповнено

В окупованому Донецьку вранці в неділю, 27 жовтня, було підірвано одну з вишок мобільного зв’язку.

Як повідомляють “Новости Донбасса“, бойовики “ДНР” називають цей інцидент “диверсією”.

“В результаті диверсії з підривом базової станції у абонентів “Фенікс” у Пролетарському районі Донецька можлива деградація сервісів мобільного зв’язку”, – йдеться в повідомленні так званого “міністерства зв’язку ДНР”.

Пізніше в мережі з’явилося відео підриву вишки, на якому зображено момент вибуху. Після цього анонімний автор відео показав аркуш паперу з ультиматумом.

У листі йдеться, що метою підриву є привернення уваги жителів непідконтрольних територій до проблеми катувань в незаконних в’язницях угруповання “ДНР”.

“Народ Донбасу повинен вийти на акцію протесту проти тортур, або фашистська республіка залишиться без зв’язку”, – йдеться в повідомленні.

Як відомо, “Фенікс” – створена сепаратистами “ДНР” мережа зв’язку на основі незаконно відібраних баз українських телекомунікаційних операторів, зокрема “Київстар”.

Читайте також:
Мобільний зв’язок “ДНР”: бойовики запустили свій “Фенікс” і ламають станції українських операторів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна