Протести проти лауреата Нобелівської премії миру в Ефіопії: 67 загиблих

 

Під час заворушень в Ефіопії, які розпочалися з протестів проти прем’єр-міністра, цьогорічного лауреата Нобелівської премії миру Аби Ахмеда Алі, загинуло 67 людей.

За словами начальника регіональної поліції, серед жертв — п’ятеро поліцейських, повідомляє “Українська правда” з посиланням на The Guardian.

Масові акції протесту почалися після того, як відомий місцевий активіст Джавар Мухаммед звинуватив прем’єра у диктаторських діях та припустив, що візьме участь у наступних виборах як конкурент Аби Ахмеда.

Кількість жертв зросла після того, як активіст звинуватив силовиків у спробах організувати напад на нього.

Наразі міноборони Ефіопії заявило, що кидає сили у сім міст для наведення порядку.

Як писала “Новинарня“, лауреатом Нобелівської премії миру за 2019 рік став прем’єр-міністр Ефіопії Абій Ахмед Алі, якого нагородили “за зусилля у досягненні миру і міжнародного співробітництва і, зокрема, за його рішучу ініціативу вирішити прикордонний конфлікт із сусідньою Еритреєю”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна