“Економ для республіки”: влада “ДНР” опломбовує громадські вимикачі в будинках

 

На окупованій території Донецької області в житлових будинках представники “влади” опломбовують вимикачі на сходових майданчиках, щоб мешканці не витрачали “зайву” електроенергію.

Про це пише блогер, переселенець із Донеччини Денис Казанський із посиланням на сторінки ОРДО в соцмережі.

Подібна практика почалася зокрема в місті Макіївка.

“У Макіївці так звані рятувальники з «МНС ДНР» почали ходити по під’їздах і опечатувати вимикачі, щоб люди не витрачали електроенергію на сходове освітлення. Відповідні знімки публікують міські пабліки і телеграм-канали.
Навіть у найбідніші й голодні 90-ті в Україні такого не практикували. Але «молода республіка» вже давно пробила дно і прокладає тунель до незвіданих глибин. Мабуть, становище зовсім ахове”, – пише Казанський.

Блогер публікує відповідні фото та скріншоти з ВК-сторінки “В Макеевке”: вони свідчать, що опечатувати вимикачі почали з 10-х чисел жовтня.

При цьому на “документі” міститься попередження про відповідальність “в установленому законодавством порядку” за зрив печатки.

“МНС ДНР в Макіївці масово заклеює електричні вимикачі в під’їздах, залишаючи будинки взагалі без сходового освітлення, що може привести як мінімум до травматизму! Зростає кількість скарг від макіївчан у соціальних мережах, ЖКГ ніяк не реагує”, – ідеться в дописах з Макіївки.

Жарти про Північну Корею виявилися зовсім не жартами. Там електрика взагалі подається по годинах і повністю відключається на ніч. Мабуть, «народні республіки» теж у недалекому майбутньому чекає ця доля”, – зазначає Казанський.

“Антифашистам світла в під’їздах не потрібно! Доведи, що любиш свою республіку – посидь без світла на зло бандерівцям”, – жартує блогер.

Читайте також:
Колишню “міністра освіти ДНР” призначили на посаду у Воркуті

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна