У Нідерландах заарештували всі акції компанії, яка будує “Південний потік”

 

Рішенням окружного суду Амстердама заарештовано всі акції компанії South Stream Transport BV, яка займається будівництвом газопроводу “Турецький потік”, що має постачати газ із Росії по дну Чорного моря в європейську частину Туреччини.

Про це повідомив глава НАК “Нафтогаз” Юрій Вітренко 25 жовтня.

“23 жовтня 2019 року Окружний суд міста Амстердама арештував 100% акцій “Південного потоку” (South Stream Transport BV), яка, до речі, відповідає за будівництво та управління “Турецьким потоком”, – написав Вітренко у Facebook.

Він зазначив, що це було зроблено у зв’язку з розглядом справи про шахрайські дії “Газпрому” при передачі цих акцій компанії “Трансгаз Краснодар” (Transgaz Krasnodar LLC) за один день до того, як судові виконавці почали заморозку активів “Газпрому” в Нідерландах за позовом “Нафтогазу”.

“Багато інших активів “Газпрому” судовим виконавцям вдалося заарештувати ще тоді”, – додав Вітренко.

У South Stream при цьому заявляють, що арешт акцій компанії не позначиться на роботі “Турецького потоку”.

Президент РФ Володимир Путін раніше обіцяв, що газ по газопроводу “Турецький потік” потече до Туреччини до кінця 2019 року.

Читайте також:
Правозахисники з РФ заявили, що “Північний потік-2” будують в’язні у жахливих умовах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна