Заступник мера Дніпра арештований за підозрою в розкраданні під час ремонту Нового моста

 

Дзержинський районний суд міста Кривий Ріг ухвалив рішення про взяття під варту Михайла Лисенка — заступника мера Дніпра, директора департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, підозрюваного у привласненні бюджетних коштів під час ремонту Нового моста.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на пресслужбу прокуратури Дніпропетровської області

Сума застави — понад 600 тис. грн.

За версією слідства, чиновник разом з іншими посадовцями міської ради та підприємства-підрядника підозрюється у привласненні 29,5 млн грн бюджетних коштів під час здійснення ремонту Нового мосту в Дніпрі.

Справу порушено за ч.5 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України.

Як повідомляла “Новинарня“, 12 липня 2019 року міський голова Дніпра Борис Філатов побився об заклад із президентом Володимиром Зеленським щодо завершення реконструкції Нового мосту за два місяці. У разі зриву термінів мер мав піти з посади.

Міст відкрили 7 вересня.

Раніше Філатов пояснював, що після реконструкції верхньої частини мосту займуться його нижньою та підводною частинами.

З 2017 року неодноразово виникали скандали з підрядником, який вів ремонтні роботи. Кошторис зріс майже на третину.

Філатов повідомляв, що порушено щонайменше сім кримінальних справ, які пов’язані з цим мостом.

13 вересня у мерії Дніпра відбулися обшуки. Як стало відомо, за зловживання, зокрема, перевищення ціни будівельних робіт в кошторисі на реконструкції мосту повідомлено про підозру семи особам, серед яких заступник мера Дніпра, головний інженер, начальник ділянки.

У мерії Дніпра повідомили, що Лисенко перебуває у плановій відпустці.

9 жовтня Лисенку та ще двом посадовцям мерії повідомили про підозру в розтраті понад 16,8 млн грн бюджетних коштів на паспортизації вулиць.

25 жовтня прикордонна служба повідомила, що затримала в аеропорту чоловіка 1977 року народження, якого підозрюють у скоєнні злочинів, відповідальність за які передбачена ст. 191 КК “Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем” та ст. 366 КК “Службове підроблення”. За даними ЗМІ, йшлося про Михайла Лисенка, оголошеного в розшук МВС.

Читайте також:
“Хай ще перевірять”:
Зеленський не визнав перемогу мера Дніпра в парі щодо мосту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна