В Україні пікетували 20 ОДА з акцією “Ні капітуляції”: вимагають зустрічі з президентом

 

У Києві та всіх обласних центрах України відбулася ініційована партією “Національний корпус” акція протесту “Ні капітуляції. Час діяти”, під час якої активісти виступали проти реалізації сценарію, який передбачає реалізацію “формули Штайнмайєра”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 25 жовтня, інформує пресслужба політичної партії.

“Сотні учасників всеукраїнської мирної акції зібралися під стінами облдержадміністрацій у Києві, Львові, Запоріжжі, Дніпрі, Кропивницькому, Одесі, Черкасах, Сєверодонецьку, Харкові, Вінниці, Чернігові, Херсоні, Сумах, Миколаєві, Конотопі та інших містах”, – йдеться у повідомленні.

За даними пресслужби, учасники мітингу запустили в небо світлові ракети та тримали банери з написами: “Вимоги нації – ні капітуляції”, “Зеленський, дай гарантії”, “Ветерани проти здачі позицій” тощо.

“Раніше ми дали президенту Зеленському десять днів для того, щоб він відреагував на наші вимоги. Сьогодні ми зібралися під стінами облдержадміністрацій, щоб через губернаторів передати наші вимоги президенту. Щоб він нарешті почув, що, незважаючи на втому від війни, українці не хочуть закінчувати війну відведенням військ”, – сказав під час мітингу під стінами Київської ОДА представник Нацкорпусу Київщини Олексій Бик.

У штабі опору капітуляції Нацкорпусу наполягають на зустрічі із Зеленським, який має гарантувати представникам штабу недопущення відведення українських військ від лінії розмежування, амністії терористам і введення будь-яких антиконституційних особливих статусів окупованих територій, а також неможливість проведення виборів у ОРДЛО до встановлення контролю України на всій території Донбасу.

Відповідні вимоги представники штабів вручили головам облдержадміністрацій із тим, щоб передати їх президентові.

Як інформувала “Новинарня“, харківська міськрада підтримала “формулу Штайнмаєра” і закликала припинити акції “Ні капітуляції!”.

Читайте також:
Кучма розкритикував “формулу Штайнмаєра”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна