У Раді підготували листа до конгресменів через вимогу внести “Азов” до переліку терористичних організацій

 

У Верховній Раді підготували проект листа до 40 американських конгресменів, які раніше закликали держсекретаря США Майка Помпео включити полк Національної гвардії України “Азов” до списку терористичних організацій.

“З огляду на поширені в ЗМІ звинувачення проти цього славного бойового підрозділу та з метою зняття усіх непорозумінь, у листі до Конгресу США міститься пропозиція надати будь-яку необхідну допомогу у з’ясуванні об’єктивної та неупередженої інформації про загін спеціального призначення “Азов”, а також звернення до правоохоронних органів України опублікувати результати перевірки усіх фактів та тверджень, що наведені в листі американських конгресменів”, – написав у Facebook голова парламентського комітету з питань зовнішньої політики, народний депутат від “Слуги народу” Богдан Яременко.

Він додав, що текст листа відкритий для підписання для усіх членів парламенту.

Підписання і передача листа американській стороні відбудеться 29 жовтня 2019 року.

Як інформувала “Новинарня“, 16 жовтня конгресмен від штату Нью-Йорк Макс Роуз опублікував лист, який підписали 39 конгресменів – колег по Демократичній партії, в якому вони вимагають внести полк Національної гвардії України “Азов” до списку іноземних терористичних організацій.

Своє звернення конгресмени пояснили нібито “ультранаціоналістичним” характером полку та його співпрацею з неонацистами, а також звинуватили підрозділ у зв’язку з терористом, який влаштував стрілянину в мечеті новозеландського міста Крайстчерч в березні 2019 року. Тоді загинули 50 людей.

Читайте також:
“Інформатака на Україну”: в “Азові” відреагували на заяву американських конгресменів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна