Суд скасував домарешт ексочільника київської СБУ, якого обвинувачують у штурмі Майдану

 

Шевченківський суд Києва максимально пом’якшив запобіжний захід обвинуваченому в організації та здійсненні силового штурму протестувальників на Майдані шляхом проведення антитерористичної операції під час Революції Гідності ексголові Служби безпеки України в Києві та області Олександру Щеголєву.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 25 жовтня, пише “Insider”.

Прокурори, які клопотали про продовження цілодобового домашнього арешту для Щеголєва, наголошували на наявності ризиків: підозрюваний може переховуватися від суду або тиснути на свідків.

Натомість адвокати Щеголєва заявили, що він хворіє і потребує оперативного втручання. Вони попросили суд перейти у закритий режим, аби дослідити довідки про діагноз Щеголєва, посилаючись на медичну таємницю.

Засідання закрили, а відразу після закритої частини судді оголосили про зміну запобіжного заходу Щеголєву – особисте зобов’язання.

Він не має права виїжджати за кордон, спілкуватися зі свідками та потерпілими, а також зобов’язаний з’являтися до суду за викликом.

Як інформувала “Новинарня“, Олександра Щеголєва обвинувачують в організації та здійсненні силового штурму протестувальників на Майдані шляхом проведення антитерористичної операції, у тому числі її силової фази у Будинку профспілок.

Слідчі заявляють, що Щеголєв, діючи у складі організованої групи осіб, до складу якої входили колишні високопосадовці, з “метою розгону мітингувальників із майдану Незалежності у Києві, на виконання злочинного наказу керівництва, 18 лютого 2014 року ухвалив рішення про проведення працівниками СБУ за підтримки органів внутрішніх справ антитерористичної операції у центральній частині Києва, у результаті чого заподіяні тяжкі наслідки у вигляді загибелі людей”.
Він був одним із свідків у справі про держзраду експрезидента-втікача Віктора Януковича, але відмовився від дачі свідчень у суді.
Щеголєв був узятий під варту 20 серпня 2015 року.
У червні 2019 року суд відпустив його під цілодобовий домашній арешт.

Читайте також:
Справа про розстріл хмельницького Майдану: суд поновив провадження щодо СБУшника Крайтора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна