Радником прем’єра Гончарука хочуть призначити ексчиновника з РФ

 

Радником прем’єр-міністра України Олексія Гончарука на громадських засадах планують призначити колишнього російського чиновника Сергія Алексашенка.

Про це йдеться в документі, який є в розпорядженні “Слідства.Інфо”.

Судячи з документа, секретаріат Кабміну розглядає подання керівника апарату прем’єр-міністра України стосовно призначення Сергія Алексашенка радником прем’єра на громадських засадах.

Фото: Слідство.Інфо

Сергій Алексашенко – громадянин Росії. У 1993-1995 роках обіймав посаду заступника міністра фінансів РФ. Наприкінці 90-х був першим заступником голови правління “Центрального банку Росії”. Працював у російському “Росбанку” й холдинговій компанії “Інтеррос”.

З 2014 року проживає в США. У 2015 році Сергій Алексашенко, пояснюючи свій від’їзд до США в інтерв’ю “Радіо Свобода”, називав себе біженцем, а також критикував російські державні інститути та дії Володимира Путіна на посаді президента.

В інтерв’ю для радіо “Эхо Москвы” в травні 2014 року Алексашенко заявляв, що Росія, захопивши Крим, зруйнувала систему міжнародних гарантій, які давали Україні щодо недоторканності її території. А також зруйнувала баланс, який існував у Європі й інших регіонах світу, щодо відсутності воєн за території.

Олексій Гончарук у коментарі “Слідству.Інфо” зауважив, що призначення радником громадянина РФ є дуже ризикованим і потребує консультацій зі Службою безпеки України. Утім, за словами прем’єра, говорити про таке призначення наразі завчасно.

“Я не хочу це коментувати, бо поки що немає що коментувати. Такого радника в мене немає”, – сказав Гончарук.

Як писала “Новинарня“, шоумен та комік Сергій Сивохо став радником секретаря РНБО.

Читайте також:
Гончарук на YES анонсував зростання урядової команди удвічі та економіки на 5-7% щороку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна