Мрію про перемогу і заквітчану маками хатинку в селі, – боєць 92 омбр Катерина

 

Військова 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка Катерина пішла служити у ЗСУ, коли дізналася про загибель кількох друзів на російсько-українській війні.

Дівчина призупинила навчання в училищі й сама вирішила стати на захист Батьківщини.

Як розповіли її побратими на сторінці бригади у Facebook, на передову Катерина потрапила 20-річною, попередньо пройшовши підготовку у навчальному центрі. Спершу служила у 54 омбр.

Сьогодні дівчина – у 92-ій бригаді. Гармонійно влилася в колектив, знайшла порозуміння з командирами та колегами. Є військові, які для неї стали прикладом, а є й такі, кого Катя вже і сама може навчити та допомогти.

“Катерина родом зі Сватового, що на Луганщині. Батько – українець, мама – з Угорщини, однак в Україні живе давно. Катя – передостання, сьома дитина в родині. Батько рано пішов з життя. Паньканою дівчинка ніколи не була, звикла до роботи. До війни вчилась в училищі на муляра-штукатура”, – йдеться у повідомленні.

За словами військової, обстріли та загибель побратимів – це найважче і найстрашніше.

“У цивільному житті цього не розкажуть і не опишуть. Ти йдеш на війну з бажанням помститися за своїх друзів, а потім розумієш, що все набагато складніше. Більш ніж за два роки війни я стала іншою. З одного боку загартованішою, сміливішою, бо доводилось і поранених і вбитих витягати, виживати в різних умовах, а з іншого – більш сентиментальною, адже біль не вщухає”, – розповідає Катерина.

У свої 23 роки вона вже є бійцем із досвідом. Прагне, щоби наша перемога настала якнайшвидше і кожен воїн реалізував хоча б одну заповітну мрію.

У Каті це – маленький, затишний, облаштований своїми руками будиночок у селі.

“Мій дім буде білий, з червоними великими маками по кутках, з українським орнаментом і живими трояндами, що в’ються. Позаду невеличкий сад і господарство: корова і свині. Можливо, це банально, але така моя мрія”, – розповідає військова.

Щоправда, надійного чоловічого плеча вона ще не має. “Але то з часом”, – усміхається Катя.

Як писала “Новинарня“, Харківський Кадетський корпус уперше зарахував на навчання дівчат.

Читайте також:
Жінки в ЗСУ: за рік побільшало на 2200, можуть зняти заборону на офіцерські посади в ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна