Мінвет працює над законопроєктом щодо участі переселенців у виборах

 

Триває спільна робота Мінветеранів із Міністерством розвитку громад та територій України над законопроєктом, який дозволить інтегрувати внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади, в яких вони нині проживають.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 24 жовтня, заявила у Херсоні міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда під час спілкування з вимушеними переселенцями.

За її словами, прийняття закону дозволить здійснювати фінансові розрахунки, з урахуванням цих осіб, вже як повноцінних мешканців громад, а також дозволить розширити їхні права, зокрема брати участь у місцевих виборах.

“Це один з перших законопроєктів, над яким ми сіли працювати з експертним середовищем. Спільно, нарівні з офісом президента, створена робоча група, також на рівні Кабміну – це наше спільне завдання з Альоною Бабак, міністром розвитку громад та територій України. Це якраз те, що я сказала про свою місію – зробити так, щоб ви повністю інтегрувалися в громадах, де проживаєте”, – зазначила міністр.

За її словами, законопроєкт буде оприлюднений для публічного обговорення.

Нинішню ситуацію журналістам також прокоментував громадський омбудсмен “Опори” з захисту виборчих прав громадян в Херсонській області В’ячеслав Гусаков.

Так, за його словами вимушені переселенці можуть брати участь у президентських виборах і у виборах у загальнодержавному багатомандатному окрузі, проте вони не можуть обирати на місцевих виборах.

Як інформувала “Новинарня“, при Мінветеранів створять Раду родин загиблих.

Читайте також:
Єдиний реєстр і система “Е-ветеран” з мобільним додатком: з чого стартує Мінветеранів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна