Сирійський курд підпалив себе в Женеві

 

Чоловік курдського походження з Сирії підпалив себе біля будівлі Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців у Женеві.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в  середу, 23 жовтня, пише “Європейська правда”.

За даними УВКБ ООН, 31-річний чоловік, який проживає в Німеччині, облив себе бензином і спробував потрапити в будівлю.

“Вони загасили вогонь і врятували йому життя. Ми сподіваємося на його одужання. Наші думки з ним, його сім’єю і його близькими”, – заявив прессекретар агентства Андрій Махечіч.

Чоловік отримав сильні опіки і був доставлений в лікарню. Місцева поліція заявила, що він занадто постраждав, щоб допитувати і встановити мотив, але підозрює, що мав місце політичний підтекст.

Будівля УВКБ ООН розташована навпроти притулку для біженців, в тому числі – сирійських курдів.

Туреччина 9 жовтня розпочала військову операцію на території Сирії, спрямовану проти сирійських курдів. Туреччина має 911-кілометровий кордон із Сирією і давно заявляє про загрозу з боку терористів на схід від Євфрату та утворення там “терористичного коридору”.

Як інформувала “Новинарня“, курди в Сирії затримали групу бойовиків ІДІЛ, серед яких – громадянин України Аскар Зарманбетов.

Читайте також:
США не визнали результати референдуму про незалежність Курдистану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна