Партія Трюдо перемогла на виборах в Канаді

 

Ліберальна партія Джастіна Трюдо зуміла зберегти владу на загальнонаціональних виборах у Канаді, отримавши результат, який, за прогнозами, дозволить прем’єру сформувати уряд меншості.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 22 жовтня, інформують американські ЗМІ.

Зазначається, що ці загальнонаціональні вибори вважались референдумом щодо урядування Трюдо, перший термін якого ознаменували скандали.

Його ліберали йшли нога у ногу зі своїми правоцентристськими конкурентами-консерваторами.

Попри деякі втрати в східних провінціях Канади, Ліберальна партія Трюдо, за прогнозами, отримає більшість місць в 338-місному парламенті.

Це дасть їй можливість сформувати уряд, проте лібералам доведеться покладатися на інші партії, щоб залишитися при владі.

За даними Elections Canada, ліберали отримують 155 місць у парламенті, що однак недостатньо для більшості, яка становить 170 членів. 122 місця отримає Консервативна партія.

Як зазначає Reuters, щоб проводити свої законодавчі ініціативи Трюдо та його партії знадобиться підтримка нової демократичної партії, представники якої отримають 25 місць у парламенті.

Як відомо, Трюдо був ослаблений серією скандалів, які кинули тінь на його імідж ліберальної ікони. Проте результати стали перемогою для Трюдо, чия кришталева репутація постраждала після оприлюднення його старих фотографій із чорним та коричневим гримом на обличчі.

Трюдо прийшов до влади у 2015 році, пообіцявши реальні зміни і взявши на себе чимало прогресивних зобов’язань. Та після чотирьох років влади він зіткнувся з критикою щодо здатності виконати обіцянки.

Як інформувала “Новинарня“,  11 вересня Трюдо розпустив парламент Канади.

Читайте також:
Зеленський поговорив з Трюдо: вирішили банити Росію щодо G7

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна