Уряд затвердив програму розвитку Карпат на 2020-2022 роки

 

Кабінет міністрів затвердив Державну програму розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 роки.

Як передає “Новинарня“, відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду в неділю, 20 жовтня.

“Програма спрямована на покращення соціального та економічного розвитку українських Карпат, підвищення транспортної доступності окремих гірських територій та містить широке коло питань: побудова доріг, створення нових робочих місць, розвиток туризму в регіоні Карпат, зокрема Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської і Чернівецької областей”, – повідомляє пресслужба уряду.

Нагадаємо, раніше перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода заявив, що основними напрямками програми будуть розвиток традиційних і найбільш перспективних для регіону видів господарської діяльності, лісового та сільського господарства, забезпечення екологічної безпеки в регіоні, відновлення лісів та оптимізації структури ландшафтів, збереження історико-культурної спадщини, підвищення транспортної та інформаційної доступності тощо.

В українських Карпатах проживає 978 тисяч людей у 715 населених пунктах.

Читайте також:
“На чотирьох – одна нога”. Як ветерани війни на протезах піднялися на Говерлу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.