США скорочують військову присутність в Афганістані

 

США почали скорочувати військову присутність в Афганістані, незважаючи на відсутність мирної угоди з талібами.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 21 жовтня, пише “The New York Times”.

За словами командувача військами США і НАТО в Афганістані генерал-лейтенанта Остіна Скотта Міллера, чисельність американських військовослужбовців за останній рік скоротилася на 2 тисячі і тепер становить близько 12 тисяч чоловік. Повідомляється, що присутність американських військових хочуть скоротити до 8,6 тисяч осіб.

При цьому, за словами міністра оборони США Марка Еспера, в Афганістані не буде повного виведення військ, як це сталося в Сирії.

“Все це повинно обнадіяти наших афганських союзників та інших щодо того, що їм не слід неправильно інтерпретувати наші дії за останні тижні в Сирії, які контрастують з Афганістаном”, – повідомив Еспер.

Раніше повідомлялося, що глава Пентагону Марк Еспер знаходиться в столиці Афганістану Кабулі, щоб спробувати відновити переговори з представниками радикального руху “Талібан”.

Як інформувала “Новинарня“, у грудні 2018 року Дональд Трамп наказав вивести частину військ США з Афганістану.

Читайте також:
Нова стратегія США в Афганістані від Трампа: посилити санкції і військовий контингент, але не насаджувати свою демократію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна