Сироїд очолила “Самопоміч” замість Садового

 

Новою головою партії “Об’єднання “Самопоміч” замість Андрія Садового стала колишня віцеспікер Верховної Ради України, юристка Оксана Сироїд.

Як повідомили “Новинарні” в пресслужбі політсили, відповідне рішення увалив XX з’їзд партії, який відбувся у суботу, 19 жовтня, у Києві в приміщенні Торгово-промислової палати.

127 делегатів проголосували за таке рішення, три – утрималися.

За словами Оксани Сироїд, станом на сьогодні є декілька ключових викликів, які стоять перед нею та усією партією.

“Наше головне тактичне завдання зараз – знайти слова і способи їх донесення, щоб люди нас почули і зрозуміли. А наша мета дуже чітка – повернутися до центру ухвалення рішень в українській політиці. Бо ми знаємо як. Треба лише вірити і робити”, – наголосила нова лідерка.

За словами Сироїд, “місцеві вибори мають стати тим фундаментом, який допоможе «Самопомочі» повернутися до великої політики”. При цьому партія запропонує стратегію розвитку великих міст і обласних центрів, а також стратегію розвитку ОТГ.

Оксана Сироїд подякувала колишньому голові “Самопомочі” Андрію Садовому за роки плідної роботи (він очолював “Самопоміч” як громадське об’єднання з 2004 року, як партію – з 2012-го).

Садовий після складання своїх повноваження залишився членом партії.

“Я сім років віддав керівництву «Самопомочі», і це одні з найкращих років мого життя. І я лишаюся в партії, я буду активним членом «Самопомочі». Я думаю, принесу більше користі, допомагаючи вам. Мені важлива перемога кожного з вас”, – наголосив мер Львова Андрій Садовий під час виступу на з’їзді.

Нагадаємо, на виборах до парламенту 2019 року “Самопоміч” посіла лише 14-те місце з 0,62% голосів та провела до ВР одного депутата-мажоритарника. Тоді як на виборах-2014 партія Андрія Садового була третьою з 10,97% та 33 нардепами.

Досі Оксана Сироїд очолювала київську міську організацію партії.

Читайте також:
СБУ розслідує “сміттєву блокаду” Львова, – Садовий

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.