Гвоздик програв росіянину технічним нокаутом і втратив титул чемпіона світу

 

Український боксер Олександр Гвоздик у поєдинку з представником Росії Артуром Бетербієвим зазнав поразки технічним нокаутом і втратив чемпіонський пояс за версією WBC у напівважкій вазі.

Бій між 32-річним Гвоздиком (17-1, 14 КО) і 34-річним дагестанцем, володарем титулу IBF Бетербієвим (15-0, 15 КО) відбувся в ніч з 18 на 19 жовтня у Філадельфії й тривав десять раундів.

У першому раунді Олександр втратив рівновагу і впав, рефері відрахував нокдаун, але в перерві визнав помилку і скасував своє рішення.

Надалі боксери влаштували рівний бій з великою кількістю ударів. Українець намагався працювати комбінаціями та краще рухався, тоді як його суперник шукав момент для одного потужного удару, зазначає УНІАН.

Бетербієв не давав Гвоздику клінчувати та часом діяв досить брудно. У шостому раунді росіянин знову завалив Гвоздика на настил рингу поштовхом, і рефері знову не зарахував нокдаун.

Переломним став дев’ятий раунд, коли Бетербієв активізувався і почав наносити точні удари, пробиваючи захист Гвоздика. Олександр втрачав сили та насилу встояв на ногах.

У десятому раунді українець трохи відновився, але в нього залишилося менше сил, ніж у суперника. Бетербієв атакував градом ударів і все-таки добив українця. Олександр тричі став на коліно, і рефері зарахував технічний нокаут.

На момент зупинки бою Гвоздик перемагав за очками у двух суддів із трьох – 87:83, 86:85 та 83:87.

За статистикою CompuBox, за десять раундів Гвоздик видав 614 ударів, і в ціль з них влучили 118. Точність склала 19,2%.

Бетербієв завдав 515 ударів, з яких точними були 161 – 31,3%.

Найактивнішим у виконанні Олександра став шостий раунд, коли він завдав 21 точний силовий удар з 55. Бетербієв активізувався у 9-му і 10-му раундах – 23 і 26 точних потужних ударів відповідно.

Таким чином, Гвоздик зазнав першої поразки за сім років професіональної кар’єри і втратив титул чемпіона світу за версією WBC, який тепер належить Бетербієву, як і пояс IBF, що його росіянин зумів захистити.

Олександр Гвоздик – представник Харкова, чемпіон світу за версією WBC (2018-2019), бронзовий призер Олімпійських ігор (2012), чемпіон літньої Універсіади (2013), чемпіон світу серед студентів (2008), переможець Кубка Європи (2010), багаторазовий чемпіон України.

Читайте також:
“Росіяни напали? Я вас благаю”: український боксер Гвоздик висловився про війну на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна