Британський парламент прийняв рішення, що відклало голосування щодо Brexit

 

Британський парламент відклав схвалення угоди прем’єр-міністра Великої Британії щодо Brexit, поки Палата громад не прийме законодавство, необхідне для виходу з ЄС.

Про таке рішення після п’яти годин дебатів у суботу, 19 жовтня, повідомляє ВВС.

Це означає, що прем’єр Борис Джонсон повинен тепер попросити Євросоюз продовжити процес Brexit до кінця січня. Однак прем’єр-міністр раніше попереджав, що швидше “помре в стічній канаві”, ніж проситиме ЄС про подібне.

Ухвалення поправки щодо відтермінування призвело до того, що голосування за саму угоду про Brexit, намічене на вечір суботи, позбавлене сенсу.
Прем’єр-міністр Борис Джонсон вирішив відправити депутатів додому і скасував наступне голосування.

Тепер очікується, що уряд представить законопроєкт наступного тижня.

Як відомо, Британія та Європейський Союз домовилися про “велику” нову угоду щодо Brexit лише 17 жовтня. Сторони зуміли домовитися щодо ключової перепони й уникнути “жорсткого” кордону між Республікою Ірландія та Північною Ірландією.
У вересні депутати британського парламенту ухвалили закон, який блокує вихід країни з Євросоюзу без угоди з Брюсселем 31 жовтня і змушує прем’єра просити про нове відтермінування Brexit.
Прем’єр Великої Британії Борис Джонсон заявляв, що Brexit повинен відбутися 31 жовтня.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна