В Україні арештували росіянина, якого у РФ розшукують за участь у війні в Сирії

 

В Україні затримали громадянина Російської Федерації, якого звинувачують в участі в незаконних збройних формуваннях.

Розшукуваного майже рік російськими правоохоронцями нещодавно тимчасово арештували у Києві, незабаром його можуть відправити у РФ.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на ухвалу Києво-Святошинського районного суду Київської області від 13 жовтня 2019 року.

Громадянина Росії, який народився в Махачкалі (Дагестан), затримали в Україні 12 жовтня. МВС Росії розшукує чоловіка за те, що у 2014 році він поїхав у Сирію, де приєднався до збройних формувань, які воюють проти режиму Башара Асада.

В угрупованні, яке називається Jaish al-Muhajireen wal-Ansar, чоловіку видали зброю та боєприпаси для виконання функцій іноземного бійця. В ухвалі написано, що дотепер він не припинив участі в цій організації.

Слідчий суддя дозволив арештувати чоловіка на 40 днів – до 20 листопада. Затриманий буде чекати в Київському слідчому ізоляторі до надходження запиту від РФ про його видачу.

Як писала “Новинарня“, ЄС продовжив санкції проти Росії й Сирії за хімічну зброю.

Читайте також:
Сирійська армія увійшла до колишньої “столиці” “ІДІЛ”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна