Нацрада перевірить “Максі-ТВ” Мураєва через інтерв’ю Гордона з Азаровим

 

Нацрада призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу “Максі-ТВ” (ТОВ “Наша Прага”), на базі якого мовить телеканал ексдепутата Верховної Ради Євгена Мураєва “Наш”, через ознаки розпалювання ворожнечі у висловлюваннях експрем’єра часів Віктора Януковича Миколи Азарова.

Відповідне рішення Нацрада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила на засіданні у четвер, 17 жовтня, повідомляє “Укрінформ”.

Регулятор під час моніторингу мовлення телеканалу зафіксував ознаки порушення окремих норм українського законодавства щодо розпалювання ворожнечі, поширення необ’єктивної інформації тощо у висловлюваннях Миколи Азарова в інтерв’ю Дмитрові Гордону.

Тому Нацрада ухвалила рішення провести позапланову перевірку телеканалу, зафіксувати наявність цих порушень і ухвалити згодом відповідне регуляторне рішення.

Телеведучий Гордон 5 жовтня 2019 року в прямому ефірі каналу “Наш/Максі-ТВ” взяв інтерв’ю в Азарова за допомогою системи доповненої реальності та трекінгу, що дозволило віртуально перемістити експрем’єра в студію телеканалу.

Гордон провів майже двогодинну розмову з Азаровим, назвав його чи не одним із найкращих прем’єр-міністрів України та заявив, що поважає його позицію, хоч і не погоджується з нею. Вони поговорили про колишню та теперішню владу в Україні, помилки Януковича та про “тиск Заходу на нього”.

нагадаємо, на базі телеканалу “Максі-ТВ” було створено телеканал “Наш”. Спершу канал мав логотип “Максі-ТВ”, незабаром – “НАШ”. Засновником є проросійський антиукраїнський політик, народний депутат попередніх скикань, власник партії “Наші” Євген Мураєв.

Як писала “Новинарня“, NewsOne в суді оскаржує рішення Нацради про позапланову перевірку.

Читайте також:
Азаров порадив Мадуро, як “правильно” боротися із протестами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна