У Верховній Раді відкрили виставку “Український Схід”

 

З нагоди Дня захисника України в кулуарах Верховної Ради відкрили виставку музейного проєкту “Український Схід”, створеного Національним музеєм історії України у Другій світовій війні.

У вівторок, 15 жовтня, виставку відкрив голова парламенту Дмитро Разумков, повідомили в інформаційному управлінні апарату Верховної Ради.

У кулуарах ІР розміщено світлини, які у найгарячіших точках зафіксували фотографи О. Клименко, Р. Боровик, А. Степанов, М. Дондюк, Р. Канюка, Є. Лукацький та П. Нетьосов. На фото – захисники України: кадрові військовики, вчорашні студенти, науковці, робітники, службовці, фермери, бізнесмени, діячі мистецтва, – ті, хто взяв до рук зброю і обороняє Українську державу.

“День захисника – це свято з гірким присмаком. Сьогодні Верховна Рада хвилиною мовчання вшанувала тих, хто віддав своє життя за збереження територіальної цілісності й незалежності нашої держави”, – зазначив спікер.

Разумков зауважив, що у Верховній Раді представлена лише частина експозиції.

“Схід завжди буде українським. Я впевнений, що такими кроками, нехай і малими, але ми доносимо свою позицію партнерам і громадянам держави, і нагадуємо всім, що насправді відбувається на Сході”, – наголосив Голова Верховної Ради.

Читайте також:
Від снайперських куль загинули два воїни ЗСУ, серед них – солдат Ярослава Никоненко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна