Київ і Рига співпрацюватимуть у поверненні активів українських ексчиновників

 

Україна та Латвія налаштовані на активну двосторонню співпрацю щодо повернення активів колишніх українських високопосадовців, які були незаконно виведені до латвійських банків.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у середу, 16 жовтня, під час спільної пресконференції з лідером Латвії Егілсом Левітсом, повідомляє “Укрінформ”.

“Окрема тема сьогоднішньої розмови – це кошти злочинного походження, пов’язані з ексчиновниками України, які були виведені до латвійських банків. Тут ми налаштовані на активну двосторонню співпрацю”, – сказав Зеленський.

Президент України наголосив, що це стосується як питання повернення активів, щодо яких уже є відповідне рішення суду, так і пошуку інших активів, які могли бути незаконно виведені з України.

Як писала “Новинарня“, раніше суд у Латвії вирішив конфіскувати понад 30 млн доларів, які пов’язують з колишніми українськими високопосадовцями часів президентства Віктора Януковича.

Читайте також:
У Латвії в 20 разів збільшили штраф за проникнення на військові об’єкти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна