Банкова ініціює мораторій на перевірки ФОПів

 

Президент Володимир Зеленський ініціює запровадження мораторію на перевірки фізичних осіб – підприємців (ФОПів) усіх категорій, крім так званих ризикових, терміном на два роки.

Про це 15 жовтня повідомила пресслужба президента за підсумками консультацій з експертами, представниками підприємців, народними депутатами та представниками уряду, що відбулися в ОП з метою формування спільної позиції щодо політики стосовно малих підприємців.

Раніше представники малого бізнесу вийшли з протестами проти законів “Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг” та “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг”, що запроваджують електронний чек.

Як зазначила заступник керівника офісу президента Юлія Ковалів, протестні настрої викликані “здебільшого поганою поінформованістю підприємців стосовно норм ухвалених парламентом законів, а також навмисними маніпуляціями та перекручуванням”.

Вона наголосила, що згадані закони спрямовані не проти фізичних осіб – підприємців, а проти великого бізнесу, який оформлює свою діяльність як група ФОП.

Заступник керівника офісу президента пояснила, що електронні чеки для ФОПів запроваджуються лише з 2021 року.

Зі свого боку президент Зеленський доручив запровадити мораторій на перевірки ФОПів на два роки – для всіх категорій, крім ризикових, на зразок ювелірного бізнесу.

Також Державна податкова служба повинна надати вже з 1 січня 2020 року додаток для електронних чеків для безкоштовного тестування всім охочим.

Читайте також:
Боргу, який команда Зеленського пропонує списати з ФОПів, не існує

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна