У Латвії суд конфіскував активи ексчиновників часів Януковича

 

Латвійський суд ухвалив рішення про конфіскацію понад 30 млн доларів, які пов’язують з колишніми українськими високопосадовцями, що були при владі за президента Віктора Януковича.

Про це у вівторок, 15 жовтня, повідомляє пресслужба Генпрокуратури.

У повідомленні зазначається, що суд визнав незаконним походження цих коштів.

“Зазначені кошти на початку 2015 року були заарештовані у межах запиту Генеральної прокуратури України про надання правової допомоги. Питання повернення злочинних активів в Україну буде вирішуватися на міжурядовому рівні”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 24 січня 2019 року Оболонський райсуд заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни й засудив його до 13 років позбавлення волі. При цьому Суд не визнав доведеною провину екс-президента в посяганні на територіальну цілісність України.

Обвинувачення просило суд визнати Януковича винним і засудити до 15 років позбавлення волі. Від оскарження зі свого боку прокуратура відмовилася.
Захисники експрезидента називали рішення суду необґрунтованим, ухваленим під тиском. На вирок Януковичу адвокати подали кілька апеляційних скарг.
Колишній президент не брав участі в цьому судовому процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

23 вересня адвокат експрезидента-втікача повідомив, що Янукович планує повернутися в Україну.

Читайте також:
Зеленський “наїхав” на українські ЗМІ із власниками з ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна