На Донеччині створили ОТГ з центром у Вугледарі

 

У Донецькій області створили Вугледарську міську об’єднану територіальну громаду.

На позачерговій сесії міськради у Вугледарі депутати проголосували за утворення ОТГ 11 жовтня, передає “Вільне радіо“.

У рамках децентралізації до Вуглерада долучилися Павлівська і Степненська сільські ради Мар’їнського району.

“Шановні депутати, присутні, давайте поаплодуємо, це дійсно нова віха в житті Вугледара, нова сторінка. Ми з сьогоднішнього дня стаємо центром ОТГ”, — сказав міський голова Андрій Сілич.

Таким чином на Донеччині з’явилася друга ОТГ із центром у місті обласного значення. Утворили її за спрощеною процедурою. Перші вибори в таких громадах можна не проводити, а чекати чергових місцевих виборів.

В рамках цієї процедури, вугледарський міський голова Андрій Сілич залишається на своїй посаді, а його повноваження поширюються на всю ОТГ.

На засіданні сесії Вугледарської міськради чинних голів сільрад, які увійшли до складу Вугледарської ОТГ, зробили виконуючими обов’язки старост. За ними зберігаються розмір та умови оплати праці, що були встановлені як сільським головам до приєднання.

Загалом у Донецькій області тепер 12 повноцінно утворених об’єднаних територіальних громад. Ще сім завершили всі процедури і чекають проведення виборів.

Першою ОТГ, яка була утворена за спрощеною процедурою на Донеччині, була Бахмутська. 26 червня 2019 року в рамках децентралізації об’єдналися населені пункти Бахмут, Опитне, Покровське, Іванівське, Зайцеве, Калинове.

Читайте також:
Посол ЄС: Реформа децентралізації в Україні вражає успіхами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна