“Слава Україні!” Чубайс у Москві пішов з ефіру, звинувативши РФ і Гіркіна у злочинній війні

 

Російський ліберальний філософ і соціолог Ігор Чубайс, старший брат політика Анатолія Чубайса, у прямому ефірі радіостанції “Комсомольская правда” звинуватив Росію та особисто терориста Ігоря Гіркіна в розпалюванні війни на Донбасі.

Відповідне відео виклала “Комсомольская правда” на своїй сторінці у Facebook 11 жовтня.

На ефір радіостанції разом із Чубайсом запросили російського бойовика на Донбасі, колишнього ватажка так званої “ДНР” Ігоря Гіркіна (“Стрєлка”), однак Чубайс не став із ним дискутувати, а після свого обвинувального виступу пішов зі студії.

“Донбас, звичайно, де-юре є частиною України, і він туди повернеться. Але в цілому я хочу пояснити свою позицію. Я вважаю, що наша країна (РФ), на жаль, перебуває у стані глибокої кризи. І екологічної – два мільйони кілометрів тайги вже згоріло, і демографічної – у нас зменшується населення, і економічної – у нас вже п’ять років знижується життєвий рівень. Причому за це відповідає президент”, – заявив Ігор Чубайс.

Після цього Чубайс звинуватив Росію у злочинному розв’язуванні війни в Україні і сказав, що піде, якщо Гіркін не визнає свою провину.

“І при цьому наша країна веде війну в Україні. Україна домагається демократичних прав, правових норм. В Україні відбулися вільні вибори, Україна є частиною Європи – вільний в’їзд-виїзд. І я відразу хочу сказати, що вважаю війну з Україною злочином. Той, хто розв’язав цю війну, є злочинцем. І я готовий вести дискусію лише в тому випадку, якщо мій опонент визнає свою вину і відповідальність. Якщо не визнає, я покидаю студію. Слава Україні!” – сказав Чубайс і пішов зі студії, не дочекавшись відповіді Гіркіна.

Радіоведуча після цього заявила, що Чубайс таким чином нібито визнав свою поразку.

Читайте також:
“Нужда змусила”. Терорист Гіркін продає свою золоту медаль “за повернення Криму”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна