Зеленський забув, що йому вже подавали кандидата на уповноваженого з кримських татар

 

Пропозиції щодо кандидатури уповноваженого у справах кримських татар були надані президенту України Володимиру Зеленському ще в серпні, однак він про це забув.

Про це у п’ятницю, 11 жовтня, сказав виданню “Крим.Реалії” лідер кримських татар, народний депутат від “ЄС” Мустафа Джемілєв, коментуючи слова Зеленського, що він “чекає пропозицій щодо кандидатури”.

“Я розумію, президент дуже зайнятий. Але 9 серпня, коли у нас була офіційна зустріч і ми говорили про проблеми Криму, я йому сказав, що він даремно ліквідував уповноваженого у справах кримських татар. Він сказав, що не ліквідував. В такому випадку я сказав, що його потрібно відновити і запропонував кандидатуру Рефата Чубарова. Він відповів, що розгляне і ухвалить рішення. Але, мабуть, він забув”, – сказав Джемілєв.

За його словами, Рефат Чубаров через постійного представника президента України в АРК Антона Коріневича ще раз передав йому інформацію про кандидатуру і чекає рішення.

“М’яч на їхньому боці. Від нас все, що потрібно було – ми подали. Сподіваюся, що це непорозуміння усунуть і посаду відновлять”, – додав Джемілєв.

Як відомо, президент України Володимир Зеленський під час пресмарафону 10 жовтня сказав, що чекає пропозицій від кримських татар щодо кандидатури на посаду уповноваженого у справах кримськотатарського народу.
При цьому він сплутав назву посади Антона Кориневича і не зміг відповісти на запитання, чому в нього в команді немає кримських татар.

П’ятий президент України Петро Порошенко створив посаду уповноваженого президента у справах кримськотатарського народу в серпні 2014 року. На цю посаду був призначений Джемілєв.
18 травня 2019 року, перед своїм відходом із посади, Порошенко підписав указ про звільнення Джемілєва. Згодом Мустафа-ага зновуу пройшов до Верховної Ради за списком партії Порошенка, його висували на посаду віцеспікера ВР.

Колишній нардеп від Блоку Порошенка, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров балотувався до парламенту за списком партії Ігоря Смешка “Сила і честь”, однак вона не подолала 5% бар’єр.

Читайте також:
Президент готовий внести в Раду питання кримськотатарської автономії, – Джемілєв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна