Фігурант скандалу з Гладковським представив на виставці нові гранати для армії, – Бутусов

 

Юрій Бутусов
журналіст, головний редактор сайту “Цензор”

(FB)

Бізнес-партнер Гладковського-молодшого Віталій Жуков, відомий за справою НАБУ і розслідуванню Бігуса, представляє на виставці “Зброя і безпека” нові зразки озброєнь.

Виробництво осколкових гранат до підствольних гранатометів і автоматичних гранатометів калібру 30 мм і 40 мм – це не може не привертати увагу.

Компанія “Вектор-В” заявила, що вперше в Україні освоїла повний цикл виробництва осколкових ВОГів – найбільш дефіцитного виду боєприпасів на фронті.
Про це заявили головний конструктор Віктор Курихін (на фото ліворуч) і керівник компанії Віталій Жуков (праворуч).

Як відомо, саме ВОГи першими закінчилися на складах, їх активно продавали, це витратний матеріал локальної війни, не менш за набої. І зараз Україна купує ВОГи в Болгарії за світовими цінами.

Компанія заявляє:

1. Вони можуть розгорнути серійне виробництво таких осколкових гранат у десятках тисяч штук.

2. Вони освоїли виробництво детонатора, і всі повністю деталі – вітчизняного виробництва.

3. Вони можуть випускати гранати натовського калібру 40 мм, які мають велику дальність і велику потужність порівняно з калібром 30 мм, їх можна постачати на експорт, при розгортанні масового виробництва і зниження собівартості, і в Україні вже розгорнуто виробництво 40 мм автоматичних гранатометів на “Кузні на Рибальському”.

Кумедно, але глава компанії Віталій Жуков – той самий фігурант корупційного скандалу Гладковського. Виявляється, НАБУ не має до нього жодних претензій і він спокійно виступає на виставці! Шкода, не спитав коментар, не впізнав просто. Все-таки виробництво ВОГів – більш резонансна подія на виставці. І ніяка преса туди не заходить, тихо все. Ну зараз популярність у експозиції повинна зрости.

Справедливості заради: яким би не був скандал, але якщо компанія зуміла розробити важливий для держави боєприпас, і за вигідними цінами – це в будь-якому випадку варто уваги та вивчення. Поцікавлюся в Генштабі, чи звернули увагу на ВОГи, яких відчайдушно не вистачає в боях “перемир’я”.

Читайте також:
“Винен? Так садіть!” Луценко розповів про деталі розслідування у “справі Гладковського”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна