ОАСК задовольнив позов звільненого голови Конституційного Суду Шевчука, – адвокат

 

Окружний адміністративний суд Києва поновив Станіслава Шевчука на посаді судді та голови Конституційного Суду України.

Про це надвечір 11 жовтня заявив у соцмережі адвокат Денис Невядомський.

“Суд задовольнив позов Станіслава Шевчука до КСУ в повному обсязі і допустив негайне виконання рішення в частині поновлення Станіслава Шевчука на посаді судді та голови Конституційного Суду України”, – написав Невядомський у фейсбуці.

Як інформувала “Новинарня“, 14 травня 2019 року судді Конституційного Суду проголосували за звільнення голови Станіслава Шевчука – через рішення комісії з етики про нібито дисциплінарні порушення в його діях. Тоді ж КС очолила Наталія Шаптала.
17 вересня під час спеціального пленарного засідання судді КС звільнили Шапталу – на підставі подання нею заяви про відставку, відповідно до пункту 4 частини другої статті 149-1 Конституції України. На цьому ж засіданні головою КС обрали Олександра Тупицького.

Нагадаємо, Станіслав Шевчук у своєму позові, який він подав до Окружного адміністративного суду міста Києва просив суд визнати протиправними дії Конституційного Суду щодо незаконного його звільнення з посади судді КСУ.

Читайте також:
Держбюро розслідувань відкрило справу на ексголову КСУ Шевчука

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна