На підпис Зеленському передали закон про приватизацію державних кіностудій

 

На підпис президентові Володимиру Зеленському передали законопроект №0896 “Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з набуттям чинності законом “Про державну підтримку кінематографії в Україні”, яким передбачається створення кінокомісій.

Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Останній етап проходження документа – переданий на підпис президенту. Документ раніше підписав голова Верхової Ради Дмитро Разумков.

Відповідно до закону, кінокомісії можуть утворюватися в установленому законом порядку з метою надання консультаційної, організаційної та іншої не забороненої законом допомоги українським та/або іноземним суб’єктам кінематографії, популяризації України та її регіонів як привабливих локацій для кінозйомок, залучення українських та іноземних інвесторів для фінансування виробництва, прокату і показу фільмів і ефективного використання потенціалу української сервісної індустрії в області кінематографії.

Також у законі дається визначення державним кіностудіям і визначаються обов’язкові умови приватизації державної кіностудії.

Передбачається, що державна кіностудія не може змінити статус суб’єкта кінематографії у результаті приватизації.

Нагадаємо, Рада 3 жовтня прийняла в другому читанні законопроект №0896 “Про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з набуттям чинності закону “Про державну підтримку кінематографії в Україні”, яким передбачається створення кінокомісії. За документ проголосували 253 нардепи.

Читайте також:
Рада підтримала скасування переліку підприємств, що не можна приватизувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна