У США військовий розвідник передавав журналістам таємні дані

 

США прокуратура заарештувала співробітника розвідувального управління Міністерства оборони Генрі Фріза за передачу секретної інформації журналістам.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Слідчі стверджують, що обвинувачений за минулий і поточний рік передавав репортерам дані, які пов’язані з національною безпекою.

Інформація нібито стосувалася систем озброєння неназваної іноземної держави і була використана в не менше, ніж восьми статтях.

В обвинувальному висновку йдеться, що у Фріза, найімовірніше, були романтичні стосунки з кимось із двох журналістів, які й отримували від нього ці дані.

ФБР перехоплювало його телефонні розмови і двох репортерів, а також мало доступ до їхнього особистого листування в твіттері.

Міністерство юстиції заявило, що не буде публічно називати імена журналістів, засоби масової інформації, в яких вони працюють, і країну, якої стосувалася секретна інформація.

Фріз працював аналітиком контртерористичного відділу розвідуправління оборонного відомства США.

Його заарештували, коли він приїхав на роботу. Фрізу загрожує до 20 років позбавлення волі.

Читайте також:

У Вінниці суд арештував добровольця, якому в США загрожує страта

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна