У РФ пенсіонера засудили до 12 років за підозрою в шпигунстві на користь України

 

Ростовський обласний суд Росії засудив мешканця селища Чертково, що розташоване на кордоні з Україною, Володимира Моргунова до 12 років колонії суворого режиму за звинуваченням у державній зраді.

Про це повідомила агенція ТАСС з посиланням на пресслужбу ФСБ РФ.

Пенсіонера затримали у листопаді минулого року. Як стверджували працівники ФСБ, під час обшуку будинку у Моргунова нібито виявили 10 коробок з-під телефонів, численні сім-карти, а також два паспорти на його ім’я — російський і український.

“Встановлено, що Моргунов передавав інформацію співробітнику іноземної спецслужби під час особистих зустрічей, про які він домовлявся телефоном”, — заявили у ФСБ.

Водночас стверджується, що зустрічі проходили на українській території.

За даними слідства, “зарубіжну розвідку”, нібито, “цікавила ситуація в різних сферах економіки, суспільно-політичного життя прикордонного Чертківського району, а також інформація щодо дислокації військової техніки на прикордонній території, сил і засобів, задіяних у забезпеченні охорони державного кордону РФ”.

При цьому адвокат обвинуваченого заявив, що сторона захисту наразі не має наміру оскаржувати вирок.

Читайте також:
“МГБ ЛНР” вербує вихідців із Близького Сходу для шпигування проти України, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна