В Італії на третину скоротять кількість депутатів

 

Італійські депутати у вівторок, 8 жовтня, проголосували за конституційну реформу, яка передбачає істотне скорочення кількості парламентаріїв в обох палатах.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на римські ЗМІ.

Під час фінального голосування за цією пропозицією “за” виступили 553 члени палати депутатів, “проти” – 14, ще двоє утрималися.

Згідно з реформою, загальна кількість парламентаріїв зменшиться з 945 до 600. Кількість депутатів має скоротитися з 630 до 400, сенаторів – з 315 до 200, причому не більше п’яти місць буде надаватися довічним сенаторам.

Італійські ЗМІ зазначають, що скорочення кількості членів парламенту було однією з передвиборчих обіцянок “Руху П’яти зірок”, на думку якого, такий захід дозволить економити близько 100 млн євро на рік і зробить роботу парламенту більш ефективною.

Наразі парламент Італії вважається одним з найчисленніших законодавчих органів у світі і займає третє місце за цим показником. Н

кількість членів парламенту налічується в Китаї (близько 3 тис.), далі йде Велика Британія (близько 1,4 тис. людей).

Очікується, що нові правила щодо числа парламентаріїв в Італії зможуть почати діяти з наступних парламентських виборів, запланованих на 2023 рік.

Як писала “Новинарня“, в Італії міністр освіти виступив за усунення хрестів зі шкіл.

Читайте також:

У Венеції відбулася акція на підтримку нацгвардійця Марківа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна