Слідком Росії порушив нову порцію кримінальних справ щодо обстрілів з боку ЗСУ на Донбасі

 

Слідчий комітет держави-агресора – РФ – порушив шість кримінальних справ за фактами гаданих обстрілів українською армією окупованих Росією територій Донеччини у вересні-жовтні 2019 року.

Як передає “Новинарня“, про це в середу, 9 жовтня, повідомляється на сайті СК РФ.

У Слідкомі держави-агресора заявляють, що фіксують факти нібито “злочинної діяльності українських силовиків в ході збройного конфлікту неміжнародного характеру на Донбасі”. Серед таких фактів називаються “прицільні обстріли об’єктів цивільної інфраструктури, які не є військовими цілями”, буцімто скоєні Збройними силами України із 19 вересня до 3 жовтня 2019 року в селищі шахти “Трудівська” Петровського району Донецька, в селі Комінтернове (Пікузи) Новоазовського району, селищах Зайцеве, Шахти 6-7 і КПВВ “Майорськ” під Горлівкою та смт Старомихайлівка.

Відповідно до заяви СК РФ, в результаті цих обстрілів п’ятеро цивільних осіб нібито отримали поранення.

Кримінальні справи в сусідній країні відкриті за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором РФ).

Слідком Росії вже не перший рік порушує кримінальні справи проти військових ЗСУ та НГУ за їх дії на території України. Фігурантами таких проваджень є зокрема й конкретні командири підрозділів української армії. У 2016 році, до Дня незалежності України торік, СК РФ порушив кримінальні справи у відношенні вищого військового керівництва України – міністра оборони Степана Полторака, начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, колишнього й чинного командувачів Сухопутними військами Анатолія Пушнякова й Сергія Попка, командувача Національною гвардією Юрія Аллерова та ін.
Водночас СК РФ не порушив жодної справи щодо обстрілів бойовиками ОРДЛО населених пунктів на підконтрольній українській владі території.

Читайте також:
Слідком РФ порушив понад сто справ проти українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна