Від вибуху гранати у прифронтовому Кураховому загинуло подружжя українських волонтерів

 

Руслан та Надія Лубинські, які загинули внаслідок вибуху гранати у своїй квартирі в Кураховому на Донеччині, були волонтерами й допомагали українським бійцям.

Про це написала у фейсбуці волонтерка Ольга Гальченко.

“Руслан і Надя підгодовували нас, поки ми у 2015-16 роках носилися, як заведені, по лінії фронту з «волонтеркою». Передавали ліки, ми їх справно доставляли нашою «заячою» кур’єрською службою.
Насправді робили вони набагато більше, а для нас вони були ще однією «дружньою» точкою на карті АТО”, – розповіла Гальченко.

“Зараз нам розповідають, що, мовляв, Руслан сам себе з дружиною підірвав, і це ніяк не пов’язано з тим, що їх цькували місцеві сепари, а сам Руслан міг стати головою районної адміністрації.
Але кому потрібні проукраїнськи налаштовані голови на Донбасі
Будьте обережні”, – додала волонтерка.

Як писала “Новинарня“, 5 жовтня в місті Курахове Мар’їнського району Донецької області внаслідок вибуху в квартирі загинули чоловік та жінка.

За даними місцевих ЗМІ, загиблі – 51-річний Лубинський Руслан Борисович,  директор Мар’їнського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, та 49-річна Лубинська Надія Юріївна, яка обіймала посаду заступника директора Курахівської гімназії “Престиж”.

6 жовтня, на сайті ГУ НП в Донецькій області з’явилося уточнення, згідно з яким трагедія нібито сталася через сімейну сварку.

“У ході розслідування  встановлено, що загиблими є  51-річний чоловік та 49-річна жінка. За попередніми даними, між подружжям виникла сварка через ревнощі. Чоловік дістав боєприпас та підірвав себе разом з дружиною”, – зазначили в поліції.

На місці події експерти виявили залишки гранати РГО.

Факт було кваліфіковано за ч.2 ст. 115 “Умисне вбивство” Кримінального кодексу. Також слідчі перевіряють версію вчинення самогубства. Досудове розслідування триває.

Місцеві мешканці в соцмережах пишуть, що загиблий Руслан Лубинський був кандидатом на посаду голови районної держадміністрації. За даними “Радіо Свобода”, він уже пройшов тестування на цю посаду й очікував на співбесіду.

Ходять також чутки, що в день вибуху подружжя отримало анонімну посилку — під двері нібито підклали коробку “з подарунком” до Дня вчителя.

До того, як очолити центр соціальних служб, Лубинський був заступником попереднього міського голови Курахового, регулярно возив допомогу українським воїнам на передову.

В інтерв’ю “Радіо Свобода” у 2015 році чоловік розповідав, що його син пройшов Майдан і служить у Збройних силах.

Тоді Лубинський також казав, що на патріотично налаштованих городян у Кураховому на той час було “близько половини” – як і тих, хто дотримувався інших настроїв.

“Є в нас, нехай мені Бог простить, така категорія – біомаса. Марить якимось Радянським Союзом, Путіним, Росією. Думають, якщо Росія зараз сюди зайде, в усіх будуть гроші, будинки, квартири. Просто ця частина поки що мовчить”, – зауважив заступник мера.

Надія Лубинська у травні 2014 року не дала провести в гімназії, де була заступником директора, так званих “референдум” за створення “ДНР” – зачинила школу й поїхала, забравши ключі. Відкрити “виборчу дільницю” в гімназії завдяки цьому не вдалося.

Читайте також:
“Відірвало всі кінцівки”. Поранений під Мар’їнкою військовий помер у лікарні Курахового

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна