СБУ вивела з окупованої території ще одного бойовика “ЛНР”, який розкаявся

 

Контррозвідники СБ України провели операцію, за результатами якої бойовик “ЛНР” – мешканець міста Сорокине (кол. Краснодон) добровільно відмовився від участі у діяльності незаконних збройних формувань та залишив окуповану територію Луганщини.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 8 жовтня, повідомив пресцентр СБУ.

“Правоохоронці встановили, що через матеріальні труднощі чоловік змушений був вступити до ремонтної роти так званого «2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР», де лагодив пошкоджену у боях військову техніку бойовиків. Проте усвідомив хибність свого кроку та виявив готовність надати свідчення щодо злочинної діяльності російсько-терористичних військ на території нашої держави.
Контррозвідники та слідчі СБУ провели ретельну перевірку та встановили, що громадянин України не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчинив інших тяжких злочинів. Також він надав слідству важливі докази збройної агресії РФ в Україні”, – ідеться в повідомленні з Володимирської.

За рішенням суду, колишнього бойовика звільнено від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (“участь у терористичній організації”).

“Служба безпеки України нагадує, що особа, крім організатора і керівника терористичної групи чи терористичної організації, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про відповідну терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв’язку зі створенням або діяльністю такої групи чи організації, якщо в її діях немає складу іншого злочину, звільняється від кримінальної відповідальності”, – зазначили в СБУ.

Як інформувала “Новинарня“, в липні подвійного агента СБУ вивели з окупованої території.

Читайте також:
“На тебе чекають жінка і нутрії”. Історія бойовика “ДНР”, який повернувся до України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна